Objavljeno: 14.4.2010

Microsoft Kin – novi pametni mobilniki

Pri Microsoft so naposled le razkrili, kakšno vsebino je skrival njihov projekt, poimenovan Pink. Gre za nova mobilnika, namenjena predvsem uporabnikom, ki veliko časa preživijo na spletu in socialnih omrežjih. Tu sta Kin One in Kin Two.

Odvisnost od spletišč, kakršna so Facebook, Twitter in MySpace, je voda na mlin proizvajalcev opreme, ki jim želijo ponuditi mobilno napravo, s katero bodo vedno in povsod povezani. Začuda so se pri Microsoftu odločili, da bosta Kin One in Kin Two opremljena z operacijskim sistemom, ki temelji na Windows CE in ne novejšim Windows Phone 7. Morebiti pa to priča o tem, kako dolgo so ju v Redmondu že razvijali ...

Novinca se bosta dobro znašla tudi na multimedijskem področju, saj bosta s pomočjo spletišča Zune Marketplace omogočala nakupe in prenos glasbenih in video vsebin prek Wi-Fi ali 3G-omrežij. Poleg brskanja po spletu je podprta še elektronska pošta ter sporočila MMS. Kin One je tanek mobilnik s še tanjšo QWERTY-tipkovnico, ki jo skriva pod zaslonom. Ta ni nič posebnega, saj premore le ločljivost 320 x 240 pik. Od omembe vrednih strojnih zmogljivosti velja omeniti 4 GB internega pomnilnika ter fotoaparat ločljivosti 5 milijonov pik, opremljen z LED-bliskavico.

Zmogljivejši od novincev, Kin Two, ima dvakratno količino pomnilnika (8 GB), fotoaparat z 8 Megapikami ter zaslon ločljivosti 480 x 320 pik. Oba mobilnika premoreta tudi Bluetooth povezavo, njuna prodajna pot pa se bo v ZDA začela maja. V Redmondu cen še niso razkrili.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji