Objavljeno: 11.6.2003

Microsoft kupil protivirusno tehnologijo podjetja GeCAD Software

Kot kaže se Microsoft podaja tudi na področje protivirusnih izdelkov. Podjetje je podpisalo pogodbo o nakupu intelektualne lastnine in tehnoloških sredstev podjetja GeCAD Software, ponudnika protivirusnih tehnologij s sedežem v Bukarešti v Romuniji. Microsoft bo z nakupom podjetja GeCAD Software pričel z razvojem lastnih rešitev za boj proti virusom, poleg tega pa bodo znanje in tehnologijo kupljenega podjetja uporabili za izboljšanje platforme Windows ter razširitev podpore za izdelke drugih ponudnikov protivirusne programske opreme.

Znanje in izkušnje, ki jih Microsoft pridobiva z nakupom podjetja GeCAD, znanim po protivirusnem paketu RAV, bodo Microsoftu omogočile boljše razumevanje napadov na računalniške sisteme, kar pomeni, da se bo podjetje bolj učinkovito usmerilo na izboljšave platforme, od česar bodo pridobili tako partnerji kot stranke. Precej napora bo usmerjenega v povečevanje odstotka uporabnikov, opremljenih z osveženimi definicijami virusov, veliko pozornosti pa bo Microsoft posvetil tudi razvoju naslednje generacije rešitev, ki bodo predstavljale odgovor na evolucijo groženj.

V okviru svoje iniciative zaupanja vrednega računalništva je Microsoft predan delu s partnerji na področju informacijskih tehnologij in skupnemu zagotavljanju visoke ravni varnosti za uporabnike. Nakup podjetja GeCAD je obenem naslednji korak v Microsoftovi iniciativi zaupanja vredno računalništvo, s katero naj bi dosegli višjo stopnjo zanesljivosti in varnosti v svojih izdelkih. V aprilu 2003 je Microsoft tako najavil tudi novo arhitekturo Windows File System Filter Manager Architecture, ki omogoča poenostavitev razvojnih postopkov za ponudnike protivirusnih rešitev in višjo stopnjo zanesljivosti sistemov.

V maju pa so najavili zavezništvo Virus Information Alliance (VIA), ki je bilo ustanovljeno v sodelovanju s ponudniki protivirusnih rešitev. Namen zavezništva je ponudba natančnih podatkov o virusih in grožnjah na internetu, vključuje pa tudi polno oceno groženj, ki temelji na skupnih raziskovalnih rezultatih. Tehnologije in izkušnje podjetja GeCAD, ki ima odlično zgodovino iskanja in odpravljanja virusnih groženj, bodo Microsoftu omogočile nadaljnji razvoj platforme. Za zdaj še ni znano, v kakšni obliki bo protivirusna zaščita na voljo v Microsoftovi ponudbi, govori pa se o temu, da bi bila to lahko naročniška internetna storitev.

http://www.microsoft.com/security/antivirus

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji