Objavljeno: 7.5.2002

Microsoft kupuje družbo Navision?

Kot vse kaže, se pri Microsoftu pripravljajo na nakup danske družbe Navision A/S, znanega proizvajalca poslovnih informacijskih rešitev. Po pisanju Financial Timesa naj bi bili pogovori o nakupu že v zaključni fazi, kar so posredno priznali tudi pri Navisionu, čeprav dogovor za zdaj imenujejo zgolj >>možnost za strateško transakcijo<<. Po mnenju analitikov naj bi Microsoft odštel za Navision okoli 1,2 milijarde dolarjev.

Spomnimo se, da je Microsoft lani kupil še enega velikega proizvajalca poslobnih informacijskih rešitev, Great Plains Sotware. Zanimivo je, da imata tako Navision kot Great Plains podobno področje delovanja, zlasti mala in srednje velika podjetja. Ob uspešnem nakupu bo zato morda še zanimivo videti, ali ima Microsoft načrte združiti tehnologije obeh podjetij. Res pa je, da je Great Plains uspešen zlasti v ZDA, medtem ko je Navsion uspešen predvsem v Evropi.

Microsoft poleg tega z nakupom Navisiona ne bi dobil le programske rešitve temveč tudi omrežja okoli 2000 sistemskih integratorjev, ki imajo pomembne povezave z evropskimi podjetji. Microsoft bi tako postale tekmece nemškemu proizvajalci SAP, ki je nedavno napovedal močnejši nastop na področju rešitev za mala in srednja podjetja z nakupom izraelske družbe TopManage.

http://www.microsoft.com

http://www.navision.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji