Objavljeno: 7.8.2006

Microsoft Live Spaces

Microsoft je predstavil posodobljeno različico orodja za spletne strani in bloge MSN Spaces, ki so jo preimenovali v MSN Live Spaces. Gre za novo orodje iz družine spletnih storitev Live Services, ki se financirajo z oglaševanjem. Nova različica prinaša nekatere koristne izboljšave, kot je na primer možnost neposredne povezave s trenutnim sporočanjem prek servisa MS Live Messenger.

MSN Live Spaces ima pomembne novosti na področju določanja avtorizacij. Uporabnik lahko tako določi, kdo lahko vidi njegovo stran, kot tudi podatke o sebi. Privzeta nastavitev omogoča, da lahko uporabnikovo stran pregledujejo le gosti, ki jim uporabnik zaupa. Še posebej so bili pri Microsoftu pozorni na to, kdo lahko gleda vsebine in komunicira z mladoletnimi uporabniki. Spletne strani Live Spaces je mogoče tudi razširiti z spletnimi mini aplikacijami "Gadgets", ki jih pripravljajo tako pri Microsoftu kot tudi drugi avtorji.

MS Live Spaces je ena izmed desetih novih spletnih storitev, ki jih namerava Microsoft objaviti do septembra. V pripravi pa je še enkrat toliko spletnih storitev, ki so že v preizkusni fazi. Naslednja storitev na voljo bo MS Live OneCare Safety Center, ki bo brezplačno omogočala pregledovanje virusov in optimizacijo delovanja računalnika.

Ob splovitvi nove storitve je imel Microsoft precej težav, saj so se strani narejene z MS Live Spaces odzivale zelo počasi, pogosto pa vsebina ni bila prikazana pravilno. Nekaj dni za splovitvijo so večino napak že odpravili. MSN Spaces in sedaj Live Spaces so ena od najbolj uspešnih Microsoftovih spletnih storitev, saj jih uporablja čez 40 milijonov ljudi.

http://spaces.live.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji