Objavljeno: 25.5.2004

Microsoft Mac Office 2004

Microsoft je začel prodajati zbirko Office 2004 za računalnike Mac. Zaradi zastojev pri razvoju emulatorja VirtualPC x86 sta zaenkrat na voljo dve od treh načrtovanih različic.

Predvsem so v novi različici optimizirali komponente posameznih programov, da ne upočasnjujejo delovanja, dodali so novo navigacijsko ploščo, še več dela pa so prepustili Applovemu prikazovalniku Quartz. Ta omogoča prosojnine v grafikonih v Excelu, gladko senčenje v Wordu in Powerpointu - a s tem lahko nastopijo težave, če dokument pošljemo v sistem Windows. Zato lahko z novim orodjem Toolbox preverimo združljivost, program pa osvetli nezdružljive elemente, da jih popravimo ali prezremo.

Entourage, podoben Outlooku v OS Windows, omogoča osnovno upravljanje projektov, boljši pregled nad e-pošto in povezavo v MSN Messenger, ki je na voljo tudi v drugih programih. Vse sestavine zbirke so prilagojene za delo v skupinah. Word po novem omogoča snemanje zvoka, omogoča pa tudi hitre beležke na sestankih, saj so temu prilagodili osnovni pogled na besedilo. Zbirka sedaj podpira tudi dolga imena datotek v Mac OS X ter pozna pisave Unicode. Manjka torej le še obljubljeni VirtualPC 7, zato bo različica zborke Office 2004 Professional Edition na voljo v drugem polletju. Študenska različica stane 150 dolarjev, standardna pa 400 dolarjev, pravzaprav pa sta identični in zahtevata OS X 10.2.8 ali novejši.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji