Objavljeno: 21.6.2007

Microsoft Mediaroom

Microsoft je predstavil prenovljeno platformo za spremljanje TV programov prek internetnih povezav, ki nosi odslej ime Microsoft Mediarooom. Z novo platformo, ki izhaja iz dosedanjega projekta IPTV, pri Microsoftu napovedujejo nov nivo združevanja internetnih in TV storitev, ki ga omogoča prenos TV signala prek IP omrežja. Poleg TV programov naj bi Mediaroom ponujal dostop do spletnih vsebin, spletnih storitev, internetnih iger in hibridnih vsebin, ki povezujejo spletne in TV vsebine, kot so denimo portali za dostop video posnetkov na zahtevo.

Poleg tega Mediaroom omogoča spremljanje več virov oziroma kanalov sočasno na enem zaslonu. Zanimiva je možnost spremljanje istega dogodka, npr. športne tekme iz več zornih kotov hkrati, v kolikor ponudnik vsebin to omogoča. Mediaroom se povezuje tudi z osebnimi računalniki v domačem okolju. Prek IP omrežja omogoča dostop do večpredstavnih vsebin, kot so glasba, video posnetki in fotografije shranjene na domačih računalnikih.

Mediaroom bo tako kot IPTV ponujen pretežno ponudnikom TV storitev, kabelskim operaterjem in internetnim ponudnikom, ki bodo lahko storitve zasnovali na Microsoftovi platformi. IPTV že doslej ponuja AT&T in okoli deset drugih ponudnikov v ZDA, pilotski projekti pa potekajo tudi drugod po svetu.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji