Objavljeno: 9.9.2008

Microsoft načrtuje BizTalk 2009

Iz Microsofta so sporočili, da bo naslednja velika različica orodja za prenos, transformacijo in izmenjavo podatkov nosila oznako BizTalk Server 2009, nared pa bo v prvi polovici naslednjega leta. Dosedanjemu nesojenemu projektu BizTalk Server 2006 R3 so namreč dodali toliko novih funkcij, da je padla odločitev o objavi povsem nove različice strežnika.

Nova različica prinaša tesnejšo podporo za Windows Server 2008, SQL Server 2008 in Visual Studio 2008 kot tudi platformo .Net Framework 3.5. Izboljšali bodo nabor povezav z različnimi priljubljenimi informacijskimi sistemi in bazami podatkov, obogatili pa bodo tudi orodja za razvoj specializiranih aplikacij. Med drugim bo BizTalk 2009 podpira razvojno okolje Team Foundation Server za učinkovitejši razvoj v večjih razvojnih skupinah, v ta namen pa bo služila tudi povsem nova povezava na strežnik Project Server.

Kljub številnim novostim za naslednje leto ima Microsoft tudi že sestavljeno ekipo, ki dela na naslednji različici, za zdaj imenovani BizTalk 7. V tej različici naj bi Microsoft še bolj poenostavil preslikave izvornih in ponornih podatkov med sistemi, cilja pa je tudi pospešiti protokole in hitrost obdelave podatkov na strežniku. BizTalk 7 naj bi poleg tega vseboval nove funkcije za upravljanje z osnovnimi sredstvi in podpiral omrežno priključene bralnike za podatke RFID.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji