Objavljeno: 8.6.2006

Microsoft najavlja novo orodje za poslovno inteligenco

Microsoft je najavil nov izdelek s področja poslovne inteligence, ki temelji na tehnologijah nedavno kupljenega podjetja ProClarity. Strežnik Microsoft Office PerformancePoint Server 2007 je namenjen podpori za upravljanje z uspešnostjo v velikih in srednje velikih podjetjih. Orodje nudi možnost merjenja, upravljanja in usklajevanja dejavnosti s strategijo podjetja ter s tem omogoča izboljšanje uspešnosti in učinkovitosti. PerformancePoint Server 2007 je sestavni del širše vizije Microsofta na področju poslovnega poročanja, s katero želijo to skupino orodij približati vsakomur v podjetjih.

Rešitev temelji na podatkovnih skladiščih pripravljenih s strežnikom Microsoft SQL Server 2005, ki nudi platformo za integracijo in preoblikovanje podatkov, analitične poizvedbe, izračune ter rudarjenje podatkov. Hkrati se rešitev povezuje s sistemi ERP iz katerih lahko združuje podatke v enotno skladišče namenjeno poročanju. PerformancePoint Server 2007 nudi zmožnosti za upravljanje uspešnosti na različnih področjih, vključno s finančnimi oddelki, vodenjem poslovanja, prodajo, trženjem in kadrovsko službo. V enem izdelku nudi vsa orodja, potrebna za upravljanje uspešnosti, kot so spremljanje poslovnih kazalcev uspešnosti, analitika, načrtovanje, določanje sredstev in napovedi.

Orodje ponuja možnost modeliranja poslovanja z modulom Business Modeler, ki je namenjen predvsem poslovnim analitikom. Ti lahko svoje poznavanje poslovanja uporabijo za neposredno upravljanje z vlogami, delovnimi tokovi in informacijami. Business Modeler uporabnikom omogoča, da prilagodijo strežnik PerformancePoint tudi brez posredovanja strokovnjakov za informacijsko tehnologijo.

Hkrati sodi v širšo družino izdelkov Office System in se tesno povezuje z drugimi izdelki, kot so Excel, Outlook in MS SharePoint. Rešitev PerformancePoint Server bo uporabila tudi skupina Microsoft Business Solutions in prilagodila aplikacijo za specifične potrebe uporabnikov poslovnih sistemov Microsoft Dynamics. Program je trenutno še v razvoju, preizkusne faza se bo pričel to jesen, splošna dostopnost pa je predvidena za sredino leta 2007.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji