Objavljeno: 27.6.2002

Microsoft Office 11 v prodaji maja 2003

Microsoft je na razstavi PC Expo/TechXNY v New Yorku razkril nekaj podrobnosti o novi veliki različici pisarniškega paketa Office, ki bo kot vse kaže prišel v prodajo v maju 2003. Izdelek, ki ima za zdaj delovno ime Office 11, morda pa se bo na koncu imenoval Office.NET je še v fazi intenzivnega razvoja, zato so pri Microsoftu spregovorili le o glavnih smernicah razvoja. Programski paket bo tako imel precej izboljšano in poglobljeno podporo za XML, zlasti v obliki XML poslovnih vmesnikov, ki bodo omogočali uporabnikom neposredni dostop do podatkov v poslovnih informacijskih sistemih (ERP) in prenos v pisarniške programe, na primer Excel.

Precej razvoja je vloženega v tesnejšo povezavo med paketom Office in strežnikom SharePoint Server, ki bo postal osrednji sistem za sledenj dokumentaciji v podjetjih. Med novostmi je med drugim lažja podpora za spletne konference in uporabo dokumentov med njimi. Nekaj bistvenih sprememb bo doživel paket Outlook, ki bo uporabljal nov princip pogleda na sporočila v poštnem predalu. Namesto današnje vodoravne razdelitve okna na dva dela, bo zdaj to ločeno po navpični smeri. Vsebina sporočila bo zato videti kot pravi dokument (na papirju), kar naj bi po mnenju Microsofta izboljšalo preglednost.

Ena od poglavitnih novosti novega paketa Office bo nov sistem indeksiranja in organizacije dokumentov, ki bodo hranjeni v strukturi podobni bazi podatkov, kar bo olajšalo dostop do ključnih informacij. Office 11 bo prilagojen tudi za uporabo s peresniki, prenosniki brez tipkovnice, kjer e bo znal prilagoditi posebnostim okolja. Po sedanjih načrtih naj bi prva razvojna različica paketa Office 11 prišla med zunanje preizkuševalce že konec poletja. Tedaj bodo tudi razkrili ostale novosti, ki jih prinaša naslednji Office.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji