Objavljeno: 12.5.2005

Microsoft Office 12 že v letu 2006

Microsoft je prvič javno potrdil, da bo naslednja različica pisarniškega paketa Office nared v drugi polovici naslednjega leta. Mnogi analitiki so že zdaj omenjali, da bo Office 12 na voljo v naslednjem letu, vendar je to javno potrdil šele Bill Gates na nedavni razvojni konferenci. Po nekaterih podatkih naj bi paket bil nared proti koncu leta 2006, kar je kasneje kot načrti za naslednjo različico okolja Windows z imenom Longhorn. Nekateri celo navajajo, da Microsoft namerava "zakasniti" z izdajo Longhorna zaradi želje po sočasni objavi s paketom Office.

Office 12 bo prinesel pomembne novosti na področju orodij za podporo nadzora poteka dela, orodja za nadzor digitalnih vsebin ter pravic, več možnosti na področju skupinskega dela in poslovnega poročanja. V ospredju naj bi bil nov uporabniški koncept, ki v ospredje postavlja želene rezultate opravil pred drugimi podatki v dokumentih in orodjih. Drugi nabor novosti bo omogočal lažjo ponovno rabo gradnikov in delov dokumentov, ki smo jih že naredili, kar bo omogočil nov knjižnični sistem hrambe predlogov in dokumentov. Microsoft naj bi tudi povsem prenovil orodja za iskanje podatkov prek raznih dokumentov.

Pričakovati je tudi mogoče, da bo Microsoft sočasno s predstavitvijo osrednjega izdelka Office prikazal tudi druga orodja, predvsem več novih dodatnih podpornih strežnikov. Dosedanjim strežnikom SharePoint Portal Server, Project Server in Live Communication Server naj bi po nekaterih podatkih delal družbo nov izdelke za strežniško souporabo preglednic Excel, vendar Microsoft tega ne želi komentirati. Vsi izdelki bodo bolj kot doslej sloneli na spretnih storitvah, omogočali pa bodo tudi boljšo povezljivost z pomembnejšimi poslovnimi informacijskimi sistemi.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji