Objavljeno: 26.9.2003

Microsoft Office Accelerators

Microsoft bo konec letošnjega in v začetku naslednjega leta predstavil več dodatkov za novi pisarniški paket Office 2003, s katerimi naj bi ustvarili posebej prilagojeno okolje za posamezna poslovna opravila. Paketi s skupnim imenom Office Solution Accelerators bodo vsebovali programske module, predloge in organizacijske modele, s katerimi bodo lahko uporabniki preprosteje reševali poslovne naloge in s tem bolje izkoristili zmogljivosti prihajajoče zbirke Office.

Microsoft za začetek napoveduje sedem tovrstnih paketov in sicer za področje HR (zaposlovanje), podporo prodaji, projektno vodenje po sistemu Six Sigma, podporo skladnosti uredbi Serbanes-Oxley, načrtovanje ciljev po sistemu Busines ScoreCard (BSC), podporo naprednemu poročanju XBRL (Extensible Business Reporting Language) in naprednemu poročanju s pomočjo paketa Excel. Prvi izdelki naj bi bili na voljo že pred koncem leta, ostali pa bodo sledili v začetku leta 2004.

Microsoft pri implementaciji novih paketov močno računa na svojo partnersko mrežo, ki bo svetovala in implementirala zlasti v srednje velikih in velikih družbah. Vsak od novih paketov je namenjen podpori za točno določeno področje, razvili pa so jih na podlagi želja in pripomb dosedanjih uporabnikov paketa Office.

Microsoft s tem korakom vstopa na področje poslovnih informacijskih sistemov, kjer je že prisoten s svojim oddelkom Business Solutions, med katere sodijo tudi izdelki Navision in Great Plains. Po drugi strani naj bi z novimi izdelki spodbudili nadgradnjo na novo različico paketa Office 2003 (njegova uporaba je obvezna) v poslovnih okoljih, ki so do novih različic pisarniškega paketa precej skeptični (številne nove, a ne kritične funkcije, majhna dodana vrednost glede na ceno. S takimi dodatki naj bi v bodoče tudi lažje premostili razkorak med izdajami novih različic paketa Office, ki bo po trditvah Microsofta v bodoče večji kot doslej.

Pri Microsoftu trdijo, da je prvih sedem kompletov le začetek in tem bodo sledili tudi drugi. Ostaja pa odprto vprašanje, do katere mere bo Microsoft tovrstne rešitve povezal tudi z ostalimi poslovnimi paketi, kot sta Navision in SAP R/3. Šele tovrstna povezljivost in dostop do virov poslovnih podatkov v resnici najbolj pripomore k učinkovitemu delu na delovnem mestu. Pri Microsoftov podrobnosti še ne razkrivajo, zato bo treba počakati do izida rešitev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji