Objavljeno: 25.3.2010

Microsoft Office Communications Server 14

Microsoft je na konferenci VoiceCon v Orlandu prvič prikazal naslednjo generacijo komunikacijskega strežnika in odjemalca za poenoteno komuniciranje, ki nosi za zdaj delovno ime Communications Server 14. Naslednik današnjega Office Communications Serverja (OCS) 2007 bo nared v drugi polovico letošnjega leta in bo prinesel tudi novo generacijo odjemalca Communicator s precej spremenjenim uporabniškim vmesnikom.

Novo generacijo pri Microsoftu jasno označujejo kot poslovni telefonski sistem, kar najbolj priča, da ta vidik komunikacij zdaj ni več zgolj opcija, temveč osrednja funkcionalnost. Orodje se še bolj kot doslej tesno povezuje z novimi generacijami strežnikov SharePoint, Exchange in paketom Office, omogoča pa tudi vgradnjo vseh tipov komunikacij v druge in lastno razvite aplikacije.

V orodjih so precej razširili koncept "prisotnosti", ki zdaj omogoča, da iščemo osebe ne samo po imenu ampak tudi po drugih atributih, kot sta denimo njihova vloga v podjetju ali pa znanje. Poleg same prisotnost bo novi OCS skupaj s Communicatorjem znal dokaj natančno določiti lokacijo uporabnika. Bodisi glede na podlagi IP naslova ali omrežnega segmenta ali pa lokacij, ki jih bo uporabnik sam določil, program pa kasneje sam razpoznal. Več lastnosti bo znanih, ko bo Microsoft uradno predstavil nov izdelek.

http://www.microsoft.com/communicationsserver

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji