Objavljeno: 16.2.2006

Microsoft Office Live na voljo za javni preizkus

Microsoft je začel z javnim preizkusom pred časom najavljene spletne storitve Office Live, ki podjetjem nudi različna spletna orodja za podporo poslovanju. Office Live bo na voljo v treh različicah, ki bodo nudile brezplačno in plačljivo vsebino, v fazi preizkušanja pa so vse brezplačne. Osnovna storitev je Office Live Basics, ki podjetju nudi domensko ime, pet poštnih predalov, vsak z 2 GB prostora, prostor za spletno stran velikosti 30 MB ter orodja za spletno pripravo spletnih strani, ki vključuje tudi orodje za poročanje o statistikah spletnih strani. Ta storitev bo trajno brezplačna v zameno za objavo spletnih oglasov na uporabnikovih straneh.

Spletna storitev Office Live Collaboration je namenjena skupinskemu delu in temelji na Microsoftovi portalski tehnologiji Windows Sharepoint Services. Portal, ki omogoča zaščiten dostop in hrambo podatkov nudi podporo za upravljanje odnosov s strankami, upravljanje s projekti, prodajo in trženjem, upravljanje s podatki o zaposlenih in orodja za administracijo podjetja. Posamezne interna spletna mesta je mogoče dati v souporabo drugim podjetjem. Ta storitev bo po zaključku preizkusa na voljo za ceno 30 dolarjev mesečno na uporabnika.

Tretja različica storitev Office Live je namenjena nekoliko večjim podjetjem. Office Live Essentials bo po zaključku preizkusa za 30 dolarjev mesečno nudila nabor spletnih storitev, ki vključujejo 50 poštnih predalov velikosti 2 GB, 50 MB spletnega prostora, možnost urejanja spletnega mesta s programom FrontPage in nekatere druge vsebine. Vsa orodja omogočajo tudi tesno souporabo Live storitev skupaj z obstoječimi namiznimi programi iz družine Office.

Office Live omogoča prikaz poslovnih podatkov v spletnih dvereh.

Sestavni del paketa Office Live je spletna elektronska pošta.

Office Live Member Center omogoča dostop do vseh orodij v okviru izbrane spletne storitve.

http://www.officelive.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji