Objavljeno: 24.9.2007

Microsoft Office PerformancePoint Server 2007

Microsoft je objavil dokončno različico novega orodja za poslovno obveščanje in poslovno inteligenco (BI) Microsoft Office PerformancePoint Server 2007, ki podjetjem nudi celovito in enotno rešitev za upravljanje poslovne uspešnosti. Strežnik uresničuje Microsoftovo vizijo, s katero želijo področje poslovnega obveščanja približati širšemu krogu zaposlenih v podjetjih, tako finančnikom, kot tudi drugim, ki potrebujejo ažurne podatke za poslovno odločanje.

Gre za strežniško aplikacijo, ki podjetjem nudi nadzor, analize in načrtovanje poslovanja.

Microsoft s strežnikom Office PerformancePoint Server 2007 razširja svojo obstoječo ponudbo rešitev za poslovno obveščanje in uporablja enak pristop kot ostale Microsoftove rešitve. Tako je rešitev preprosta za uporabo, saj uporablja znani vmesnik Microsoft Office (Excel, SharePoint) in poslovno obveščanje postavlja v okolje, v katerem zaposleni delajo in sodelujejo.

Office PerformancePoint Server 2007 je s svojo zmogljivostjo in bogatimi možnostmi razvit za zahteve največjih poslovnih okolij, obenem pa je zaradi konkurenčne cene dostopen podjetjem vseh velikosti. Prilagodljivost rešitve uporabnikom omogoča, da sami zgradijo in upravljajo načrte, delovne tokove in pravila, informacijski oddelek pa z osrednjega mesta skrbi za varnost in informacije.

Programski paket sestavljajo orodja, ki jih je Microsoft razvil povsem na novo kot tudi tehnologije, ki jih je pridobil z nakupom podjetja Knosys (znan po BI izdelku Proclarity). Izdelke lahko razdelimo na tri dele: orodje za spremljanje poslovne uspešnosti, kjer uporabniki lahko spremljajo ključne dejavnike uspešnosti (KPI), modul za analizo podatkov s pomočjo orodij za analizo v globino in dekompozicijo podatkov, povsem na novo pa je bil razvit program, ki olajša podjetjem poslovno planiranje in združevanje planov v celovit poslovni načrt.

http://www.microsoft.com/performancepoint

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji