Objavljeno: 29.5.2003

Microsoft Office Visio 2003

Microsoft je objavil prvo razvojno različico paketa za izdelavo diagramov, ki bo nosil ime Office Visio 2003. Tako kot doslej bo tudi nova različica programa na voljo v običajni in profesionalnih izvedbah. Po sedanjih načrtih naj bi bil program dokončan sredi poletja, tedaj pa bodo tudi sporočili cene za nakup nove različice, kot tudi nadgradenj.

Ena glavnih novosti, ki jih prinaša Visio 2003 je podpora za področje poslovne inteligence (BI). Z novimi orodji naj bi program omogočal povezavo z poslovnimi informacijskimi sistemi in pomagal pri ponazoritvi podatkov in podatkovnih tokov. Osnova tega orodja je skladnost z arhitekturo .NET in spletnimi storitvami ter jezikom XML, s čimer naj bi bilo lažje spremljati in dokumentirati poslovne

procese in pretok podatkov.

Tudi sicer bo največji del novosti v paketu Visio namenjenih modeliranju in prikazu poslovnih dogodkov, projektov, postopkov in drugih opravil. Program bo tesno sodeloval z drugimi programi v družini izdelkov Office System, pa tudi številnimi Microsoftovimi strežniškimi izdelki. Microsoft pripravlja prenovljen spletni prikaz diagramov narejenih v Visiu, prav tako pa bo na voljo nov razvojni komplet SDK, ki bo omogočal povezavo programa z različnimi viri podatkov. Med novostmi je tudi modul Shape Studio, ki omogoča preprostejšo izdelavo novih gradnikov za različne tipe diagramov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji