Objavljeno: 3.5.2010

Microsoft opušča Courier, HP pa Slate PC

Glede na velik uspeh, ki ga je dosegel Apple s tabličnim računalnikom iPad, je brez dvoma zelo nenavadna odločitev Microsofta in HPja, da opustita vsaj del dosedanjih načrtov v povezavi s tovrstnimi napravami. Čeprav sta novici, da Microsoft opušča projekt Courier in HP ne bo uporabljal Windows 7 v tabličnih računalnikih Slate PC, skoraj sočasni, kot kaže nista povezani.

Po prevzemu družbe Palm je odločitev HP-ja na nek način pričakovana, saj bodo v svojih tabličnih računalnikih uporabili zdaj svoj na novo pridobljeni operacijski sistem WebOS, ki je morda bolj primeren za tovrstne naprave. Za zdaj še ni jasno, ali bo stojna oprema ostala enaka ali pa bodo projekt začeli znova. HP tudi sicer ni razvijal zgolj tablični računalnik z okoljem Windows 7, marveč je pripravljal tudi sistem z operacijskim sistemom Google Android. Tudi usoda tega zdaj ni povsem gotovo, čeprav viri blizu podjetja trdijo, da za zdaj ta projekt gre naprej.

Iz Microsofta pa je le kak dan prej pricurljala novica, da so ustavili projekt Courier, pod katerim je nastajal inovativni tablični računalnik z dvema zaslonoma občutljivima na dotik. Microsoft sicer ni nikoli uradno komentiral projekta, kot tudi ni dajal obljube, da bo ta v taki obliki tudi prišel do kupcev. Zdi pa se, da bo Microsoft usmeril zdaj napor v novo smer, ki utegne imeti drugačne temelje. Ne smemo pozabiti, da HP ni bil edini, ki je razvijal tablični računalnik z okoljem Windows. Nekaj podobnega imajo v pripravi še pri Dellu in nekaterih azijskih proizvajalcih.

http://www.microsoft.com

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji