Objavljeno: 16.10.2003

Microsoft orisal nove varnostne iniciative

Microsofta je orisal nove varnostne pobude, s katerimi se bo podjetje odzvalo na naraščajoče varnostne grožnje. Najpomembnejša prizadevanja vključujejo izboljšane procese upravljanja s popravki, politike in tehnologije, globalne izobraževalne programe ter posodobitve operacijskih sistemov Microsoft Windows XP in Windows Server 2003 z novimi varnostnimi tehnologijami. Direktor družbe Steve Ballmer je napovedal, da bo Microsoft začel izdajati mesečne popravke, kar bo sistemskim upravljavcem omogočilo višjo stopnjo predvidljivosti in upravljanja.

Pozornosti so bila deležna tudi nova orodja, vključno z brezplačnim orodjem Software Update Services 2.0, ki bo na voljo v prvi polovici naslednjega leta. Ponujalo bo enostavno delo s popravki, pregledovanje in nameščanje za izdelke Windows SQL Server, Office, Exchange Server ter Visio. Microsoft se je prav tako obvezal, da bo v prvi polovici naslednjega leta združil orodja za nameščanje popravkov pri izdelkih generacije Windows 2000 na skupno dve orodji.

Za učinkovito zaščito računalnikov in sistemov pred zlonamernimi napadi v primerih, ko ustrezni popravki še ne obstajajo ali niso bili naloženi, bodo skrbele nove Microsoftove varnostne tehnologije. Te tehnologije bodo prvič vključene v paket Service Pack 2 for Windows XP (predvidoma v prvi polovici 2004) in nato v paket Service Pack 1 for Windows Server 2003.

Omenjene varnostne izboljšave za operacijski sistem Windows XP se bodo osredotočile na zaščito pred štirimi tipi napadov, ki skupaj predstavljajo največji delež groženj - napadi na odprta komunikacijska vrata, napadi prek e-pošte, zlonamernimi spletnimi vsebinami in prekoračitvijo medpomnilnika.Pri operacijskem sistemu Windows Server 2003 bodo varnostne tehnologije omogočale pregledovanje oddaljenih omrežnih odjemalcev in preverjanje odjemalcev v intranetnih omrežjih. Te tehnologije bodo predvidoma na voljo v drugi polovici leta 2004.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji