Objavljeno: 15.5.2012

Microsoft podpira Pirate Pay

Mlado rusko podjetje Pirate Pay, ki trdi, da zna preprečiti prenos ilegalnih vsebin prek omrežij P2P, kot je na primer BitTorrent, je nedavno pridobilo odmevno podporo Microsofta. Velikan iz Redmonda je v nadaljnji razvoj vložil sto tisoč ameriških zelencev v prihodnje pa utegne še več.

Pirate Pay je sicer začel z delovanjem kot ponudnik orodja za nadzor prenosov prek omrežij P2P, vendar so kmalu ugotovili, da lahko vplivajo na potek ali celo preprečijo prenos posameznih vsebin. To počnejo tako, da se prijavijo v omrežje P2P kot navidezni uporabniki in zmedejo njegovo delovanje s podtikanjem lažnih vsebin. Navzven je to vidno, kot da določena povezava ne deluje.

Čeprav podrobnosti metode niso znane izven samega podjetja, avtorji trdijo, da so nedavno uspešno preprečili 44.845 poizkusov prenosov priljubljenega ruskega filma. Kljub temu poznavalci opozarjajo, da bi tovrstne metode lahko imele dokaj kratko življenje. Avtorji P2P programov lahko razmeroma preprosto vgradijo iskalnike tako blokiranih povezav in jih ustrezno označijo ali izločijo.

Res pa je, da lahko metoda Pirate Paya resno ohromi omrežja z veliko količino "podrtih" povezav, ki bi otežile iskanje delujočih. Spominja na igro mačke in miši, zato bo zanimivo spremljati, kdo bo na koncu prevladal. Zgodovina govori v korist iznajdljivosti P2P omrežij.

http://www.piratepay.ru

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji