Objavljeno: 3.5.2011

Microsoft pomaga pri prenosu aplikacij iz Apple iOS

Microsoft se je odločil, da bo razvijalcem pomagal pri prenašanju aplikacij napisanih za Applove iPhone na platformo Windows Phone 7. Nova Microsoftova mobilna platforma ima po pol leta obstoja že 12.000 aplikacij, vendar je to le drobiž proti temu, kar ponuja Apple za svoje telefone z več kot 300.00 namenskimi programi. Po drugi strani pa imajo razvijalci mobilnih rešitev polne roke dela že obstoječimi platformami Apple iOS in Google Android, za katere razvija aktivno že okoli 46% programerjev.

Za noge je podpora za Windows Phone 7 zato dodatno breme, ki ga pa Microsoft skuša zmanjšati. Tako so odprli novo spletno storitev, ki prikazuje preslikave glavnih programskih klicev (API) med iOS in Windows Phone 7. Seveda ni za pričakovati, da bo programe mogoče preprosto prevesti zgolj s preslikavo klicev, vendar tovrstna pomoč lahko precej skrajša razvoj ali prenos programov. Seveda programi niso zgolj sestavljeni iz klicev API, vendar prav ta del za razvijalce predstavlja časovno najbolj potraten in kompleksen del. Microsoft je obenem najavil, da bo kmalu podobno storitev ponudil tui za prenos programov iz okolja Google Android.

http://windowsteamblog.com/windows_phone/b/wpdev/archive/2011/04/29/leveraging-your-iphone-development-expertise-to-build-windows-phone-7-applications.aspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji