Objavljeno: 18.7.2003

Microsoft ponovno povečal dobičke

Microsoft je objavil poslovne rezultate za četrto četrtletje fiskalnega leta in celotno fiskalno leto 2003, ki kažejo, da na večini poslovnih področij zabeležili rast prihodkov in dobička. Prihodki v celotnem letu so tako znašali 32,2 milijarde dolarjev, kar je 13 odstotkov več kot v prejšnjem letu, dobiček pa kar 9,9 milijarde, kar je 26 odstotkov več kot v 2002.

V zadnjem četrtletju so se najbolj povečali prihodki in dobički na področju strežniških izdelkov in pri ponudniku dostopa do spleta MSN. Med strežniškimi izdelki se je najbolj povečalo povpraševanje po novi različici strežnika Windows Server 2003 in podatkovni zbirki SQL Server, medtem ko pri MSN-ju gre večino rasti prihodka pripisati povečanem spletnem oglaševanju. Prihodke je nekoliko, za osem odstotkov povečal tudi oddelek za domačo zabavo, predvsem večja prodaja igralnika Xbox, vendar pa oddelek kljub temu ni dosegel dobička.

V prihajajočem fiskalnem letu pri Microsoftu načrtujejo, da bodo dosegli dve milijardi dolarjev višje prihodke in tudi dobičke.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji