Objavljeno: 1.4.2002

Microsoft ponovno prestavil prihod strežnika Windows.Net Server

Kot je pričakovalo mnogo analitikov, so pri Microsoftu ponovno prestavili izdajo strežnika Windows.Net Server, ki bo nasledil dosedanji izdelek Windows 2000 Server. Napovedani datum izdaje je bil druga polovica lanskega leta, nakar so vse skupaj predstavili na letošnjo pomlad, sedaj pa so sporočili, da bo šele poleti na voljo zadnja testna različica (Release Candidate), končni izdelek pa v drugi polovici leta.

Analitiki ocenjujejo, da je tokratna zamuda predvsem posledica dveh vzrokov - Gatesove pobude po večji varnosti v izdelkih, po drugi strani pa precej nizki uveljavljenosti trenutnega izdelka - strežnikov Windows 2000 Server, saj naj bi po podatkih nekaterih raziskav še polovica strank uporabljala strežnike Windows NT Server 4.0. To različico so pri Microsoftu jeseni nehali prodajati, kmalu pa bodo tudi nehali zagotavljati podporo. Dejstvo je, da mnoga podjetja uporabljajo strežnike Windows NT Server, ker na njih poganjajo namensko programsko opremo, ki ne bi delovala optimalno na novejših različicah, poleg tega pa bi morali nabaviti tudi zmogljivejšo strojno opremo.

Pri Microsoftu razlagajo, da bo prehod iz strežniškega okolja Windows 2000 Server na Windows.Net Server bistveno lažji kot na Windows 2000. Bolj kot čimprejšnja uporaba strežnika .Net je Microsoftu v interesu čim širša uporaba Windows 2000, saj podpirajo tehnologijo Active Directory, ki je osnova za mnoge spletne storitve v strategiji .Net. Teh še ni ravno veliko na voljo in pri Microsoftu najbrž upajo, da se bodo sčasoma tržišče povečalo, kar bi seveda povečalo zanimanje za strežnike Windows.Net.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji