Objavljeno: 9.3.2013 01:00

Microsoft popušča uporabnikom

Prodaja Microsoftovih najnovejših izdelkov, kot sta operacijski sistem Windows 8 in tablica Surface poteka precej slabše, kot je velikan iz Redmonda pričakoval. Zato so se kot kaže s partnerji odločili za pocenitve izdelkov s ciljem, da povečajo interes javnosti.

Po neuradnih podatkih naj bi Microsoft OEM partnerjem ponudil krepke popuste za nadaljnjo prodajo računalnikov z Windows 8. Še posebej naj bi se to odražalo pri ceni prodajnih kompletov, kjer računalniki že imajo prednaložen operacijski sistem in najnovejši Office 2013. V teh primerih so cene znižali menda iz 120 na samo 30 dolarjev. V celoti na bi se ta ukrep odražal tako, da bodo prenosniki v prodaji cenejši med 10 in 20% glede na cene v začetku leta.

Kako zelo slabo gre okolju Windows 8 pričajo nedavni podatki analitske družbe Net Applications, ki trdi, da prodaja osmice poteka še počasneje od sicer doslej neuspešne različice Windows Vista. Od začetka prodaje naj bi se za Windows 8 odločilo okoli 2,3% uporabnikov. Windows 7 je v primerjavi s tem v enakem obodbju pridobil že več kot 9% uporabnikov.

Microsoft je sočasno pod pritiskom javnosti popustil še na enem področju. Licenčno politiko za paket Office 2013 so namreč na novo omejili tako, da ta ni bil prenosljiv na drugi računalnik, tudi če se je uporabniku strojna oprema pokvarila. Zaradi ogorčenih odzivov so zdaj to odločitev vnovič spremenili in dovolili prenos Pisarne med različnimi računalniki.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji