Objavljeno: 3.4.2006

Microsoft predstavil novosti letošnje NT konference

Microsoft Slovenija je na današnji tiskovni konferenci predstavil novosti letošnje NT konference, ki bo potekala od 22. do 25. maja v Portorožu. Ključni novosti sta omejitev števila udeležencev na 2000, saj so lansko leto organizatorji ugotovili, da večje število prinese precej logističnih težav in prepolovitev števila predavanj ob hkratnem povečanju delavnic, kar naj bi omogočilo večji poudarek na ključnih tematikah. Letošnja, že 11. NT konferenca bo tudi bolj usmerjena v tehnološke novosti kot v poslovno informatiko. Predstavitve rešitev Microsoftovih partnerjev bodo potekle v »ringu«, ki bo postavljen v avli hotela Emona, kjer bodo partnerji imeli po 15 minut časa, da zbranim predstavijo svoje rešitve.

Ključne teme NT konference bodo obsegale vpogled v Windows Vista in nove strežniške izdelke, predstavitev orodij za učinkovito rabo informacij v poslovanju kot sta prihajajoči Microsoft Office System in Microsoft Dynamics, orodja za upravljanje infrastrukture, razvojna orodja iz Microsoft Visual Studio in podatkovne zbirke Microsoft SQL Server.

Poleg NT konference so pri Microsoftu predstavili tudi študentsko tehnološko tekmovanje Imagine Cup, katerega regionalni finale bo v začetku maja potekal v Mariboru, saj se je slovenska ekipa lansko leto uvrstila na prvo mesto v Evropi in četrto na svetu. Microsoft je globalno velik podpornik tega dogodka, ki bo letos imel finale v Indiji. Mariborskega finala se bo udeležilo predvidoma 100 udeležencev iz 13 držav Srednje in Vzhodne Evrope, poleg tekmovanja pa so organizatorji pripravili tudi IT kadrovsko tržnico in uvrstili letošnji Festival računalniških umetnosti v isti časovni okvir.

www.microsoft.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji