Objavljeno: 17.8.2001

Microsoft predstavil "Office" tipkovnico

Pri Microsoftu so se promocije nove različice operacijskega sistema Windows lotili zelo resno, tudi s pripravo komplementarnih izdelkov. Ob predstavitvi Windows 95 so na tržišče poslali tudi eno izmed prvih razdeljenih tipkovnic, Natural Keyboard, za Windows in Office XP pa so pripravili Office Keyboard.

Tudi nova tipkovnica predstavlja manjšo revolucijo, saj bo poleg standardnih tipk vsebovala tudi drsno ploščico na levi strani, ki bo omogoča premikanje po dokumentih in spletnih straneh, dodan pa bo tudi kup funkcijskih tipk za pogosta opravila, kot so kopiranje, izrezovanje in lepljenje ter preklapljanje med programi zbirke Office. Zaradi novih funkcij uporabnikom ne bo treba tako pogosto posegati po miški. Kot je povedal predstavnik Microsofta, so se odločili bolj posvetiti razvoju tipkovnic, ker so po njihovem mnenju eden najpomembnejših delov računalnika, saj naj bi se po raziskavah povprečen uporabnik računalnika več dotikal tipkovnice kot pa svoje partnerke.

Zanimivo je, da bo Office Keyboard na voljo zgolj v običajni postavitvi in ne tudi v razdeljeni. Na voljo bo oktobra ob predstavitvi Windows XP za ceno 65 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji