Objavljeno: 29.3.2007

Microsoft predstavlja System Center

Na srečanju Management Summit 2007 (MMS 2007) je Microsoft predstavil svoje nove izdelke za področje upravljanja računalniških sistemov, ki jih razvijajo v okviru pobude dinamičnih sistemov Dynamic Systems Initiative (DSI). Nov je izdelek System Center Operations Manager 2007, poleg tehnoloških novosti pa je podjetje predstavilo tudi industrijsko sodelovanje pri standardu SML (Service Modeling Language), pri katerem poleg Microsofta sodelujeta tudi podjetji EMC in Cisco.

Microsoft System Center Operations Manager 2007 je rešitev za upravljanje storitev, ki deluje na Microsoftovi programski opremi in poslovnih rešitvah ter zagotavlja napredni nadzor in poročanje. Z izdelkom lahko upravitelji enostavno odkrijejo in odpravijo težave, porazdelijo upravljavsko odgovornost v infrastrukturi in organizaciji ter avtomatizirajo rutinske upravljavske naloge. S tem je mogoče izboljšati raven storitev, dvigniti učinkovitost in doseči višjo stopnjo nadzora nad informacijskim okoljem.

Nove zmožnosti za nadzor odjemalcev vključujejo podpirajo različna okolja, med drugim izdelke Windows Vista in pisarniški paket Office 2007. Uporabnikom je na voljo tudi funkcija za zbiranje podatkov o varnostnih dogodkih iz sistemov Windows, ki jih je mogoče uporabiti pri forenzičnem poročanju in pregledih zaradi zakonodajnih zahtev. Zmožnosti za poročanje dopolnjuje bogato novo okolje za poročanje, ki je enostavno za uporabo in ki daje dodaten vpogled v odpravljanje težav in načrtovanje. Izdelek bo splošno dostopen 1. aprila.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji