Objavljeno: 24.9.2010

Microsoft prenavlja Office Web Apps

Microsoft je že drugič od predstavitve v začetku poletja dogradil svojo spletno pisarno Office Web Apps. Po novem lahko uporabniki spletnih storitev predstavitve v PowerPointu in preglednice v Excelu vgradijo (embedding) v druge spletne strani. Ko se vsebina objavljenih dokumentov spremeni, se to odraža tudi v objavljenih vgrajenih dokumentih na spletnih straneh. To utegne biti nadvse zanimiva možnost za hitro objavo manjših sprememb v podatkih, brez da bi zato delali spremembe na samih spletnih straneh.

Dotaknili so se tudi drugih lastnosti spletnih različic Worda, Excela, PowerPointa in beležnice OneNote. Urejanje dokumentov prek spleta je pridobilo nova orodja, med drugim pa lahko zdaj v Excel preprosto dodajamo nove vrstice, grafikone in grafične vložke. Dodali so možnost dostopa do zbirke grafičnih predlog Office.com. Boljši je tudi pregled v spletni storitvi hranjenih dokumentov prek mobilnih telefonov.

Sočasno z novimi revizijami Office Web Apps je Microsoft nadgradil tudi storitve Windows Live. Uporabniki priljubljenega spletnega servisa Hotmail se lahko tako pogovarjajo s prijatelji na Facebooku in LinkedInu. Odslej lahko podatke hranijo v sporočilnih mapah, izboljšali so podporo za grafični in video material.

Microsoft je v prvih stotih dneh od objave Office Web Apps prejel čez 25.000 predlogov, kako izboljšati spletne storitve, tokratna osvežitev pa je prvi odgovor. Kot kaže bo Microsoft spletne različice prenavljal bistveno hitreje kot namizne in s tem odgovoril na kritike, da Google to počne že vrsto let. Microsoft je tudi objavil, da spletne storitve Office Web Apps danes uporablja že 20 milijonov ljudi.

http://office.microsoft.com/en-us/web-apps/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji