Objavljeno: 22.7.2012

Microsoft prenavlja Office Web Apps

Microsoft je v senci predstavitve nove različice pisarniškega paketa Office 2013 javnosti prikazal tudi prenovljene spletne storitve Office Web Apps, ki omogočajo urejanje dokumentov v spletnem brskalniku in so tesno povezane s storitvami Microsoft SkyDrive in Office 365.

Nove spletne različice Worda, Excela, PowerPointa in beležnice OneNote so še vedno poenostavljene izvedbe tega, kar srečamo v namiznih različicah, vendar so z novo različico še bližje temu vzoru. Microsoft je precej dodelal uporabniški vmesnik, da je bolj pregleden in v nekaterih primerih že vsebuje grafični slog vmesnika Metro. Precej pozornosti je bilo posvečenih grafičnim elementov v povezavi z rabo na napravah z zasloni na dotik, kjer Microsoft pravi, da je paket Office Web Apps primeren za rabo na različnih platformah (tudi Applovih napravah).

Sicer pa so precej novosti posvetili boljšim možnostim urejanja dokumentov in skupinskemu sodelovanju. Spletni Word zdaj še bolj natančno ohranja formatiranje besedil in vsebuje novo orodja za urejanje. PowerPoint končno tako kot ostali programi omogoča, da na predstavitvah sočasno dela več uporabnikov. Obenem prinaša možnost vnašanja komentarjev in odgovorov nanje ter možnost vgradnje video posnetkov.

Excel podpira daljši spisek funkcij, predvsem pa je izvajanje pri večjih preglednicah zdaj bistveno hitrejše. Končno so dodali možnost upravljanja s pivot tabelami, zanimiva pa je možnost priprave in objave spletnih anket s pomočjo Excela, kjer se rezultati polnijo neposredno v preglednico.

http://skydrive.live.com/?officebeta=1

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji