Objavljeno: 13.3.2003

Microsoft prenavlja ponudbo za skupinsko delo

Microsoft je predstavil podrobnosti o naslednji generaciji izdelkov namenjenih podpori za skupinsko delo in upravljanju dokumentov. Nova različica izdelka SharePoint Team Services, ki bo zdaj nosila ime Windows SharePoint Services bo vključena tako v okolje Windows 2003 Server, kot tudi prihajajoči pisarniški paket Office 11. Microsoft je orodje izdelal povsem na novi osnovi, saj rešitev temelji na platformi .NET in jeziku ASP.NET. Gre za komponentno zgrajen izdelek, ki ga lahko razširjamo s svojimi gradniki WebParts in s tem prilagodimo informacijske dveri specifičnim potrebam in uporabnikom.

Poleg tega, da temelji novi platformi, izdelek močno podpira jezik XML in spletne storitve, kar daje nove možnosti za skupinsko delo tudi izven majhnih delovnih skupin. Na drugi strani se Windows SharePoint Services tesno povezuje z pisarniškimi paketi InfoPath, OneNote, FrontPage in novo različico strežnika SharePoint Portal Server, ki bo zdaj lahko obdeloval tudi največje informacijske baze. SharePoint Portal Server bo tako znal povezovati množico manjših in funkcijsko zaključenih delovnih mest Windows SharePoint Team Sites v organizirano drevo, kjer bo informacije mogoče hitro in enostavno najti.

Windows SharePoint Services uvaja dva nova koncepta, delovno okolje za elektronske sestanke in delovno okolje za hranjenje dokumentov, ki smo ga poznali že doslej.

Tržni analitiki menijo, da je nov izdelek precej bolj odločen korak v smeri skupinskega dela in upravljanja z dokumenti, saj so mnogi menja, da je bila dosedanja tehnologija izdelkov SharePoint bolj tehnološki prikaz zmožnosti kot pa izdelek, ki bi temeljil na trdnih temeljih. Windows SharePoint Services in SharePoint Server sta tudi glavna gradnika strategije, s katero naj bi Microsoft tudi na tem področju tekmoval za sam vrh, ki naj bi ga dosegli nekje do leta 2007.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji