Objavljeno: 17.4.2004

Microsoft prestavlja in krči Longorn

Microsoft je uradno sporočil, da bo novo različico okolja Windows z imenom Longhorn predstavil v prvem četrtletju 2006, zaradi česar bodo morali opustiti del načrtov in tehnologij, ki so bile sprva predvidene. Longhorn bo kljub temu vseboval tri ključne novosti: nov datotečni sistem WinFS, nov grafični uporabniški vmesnik Avalon in novo arhitekturo spletnih storitev z imenom Indigo. Opustili pa so nekaj specifičnih funkcij iz drugih področij, ter nekaj zmožnosti v omenjenih treh tehnologijah.

Večino izpuščenih novosti bo nato vseboval naslednik Longhorna z delovnim imenom Blackcomb. Kot glavni razlog za tako odločite navajajo vse večjo pozornost za varnost v vseh delih izdelkov, zaradi česar se je razvoj novih funkcionalnosti podaljšal. Iz istega razloga so se tudi odločili, da ne bodo objavili vmesne različice med okolji Windows XP in Longhorn, kot se je dalo razbrati iz nekaterih informacij v zadnjih mesecih.

Zanimiva novica je tudi podatek, da bo naslednja različica paketa Office, ki bo izšla sočasno z okoljem Longhorn, delovala tudi na sedanji različici Oken. Microsoft se namreč zaveda, da imajo kupci danes običajno različne načrte za operacijske sisteme in druge programe, zato zelo neradi menjajo vse naenkrat.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji