Objavljeno: 7.6.2002

Microsoft pripravlja komplete popravkov za Windows XP in Windows 2000

Microsoft pripravlja nove komplete popravkov za svoje najpomembnejše operacijske sisteme - Windows XP in Windows 2000. Za prvega prihaja prvi komplet popravkov (Service Pack 1), za drugega pa tretji (Service Pack 3). Oba kompleta prestajata ta čas še zadnja testiranja in bosta zato kmalu na voljo za brezplačni prenos iz Microsoftovih spletnih strežnikov.

Medtem ko Windows XP SP1 prinaša kar nekaj pomembnih novosti, kot so podpora za vmesnike USB 2.0, tehnologije Mira in Freestyle, o katerih je že bilo govora, je bil za Windows 2000 SP3 sprva napovedan predvsem komplet popravkov za zagotavljanje večje varnosti in zanesljivosti delovanja.

Toda pri Microsoftu so se odločili, da bodo za oba operacijska sistema vključili še eno pomembno novost, ki je bila zahtevana kot poravnava v znamenitem sodnem procesu proti Microsoftu. Oba kompleta popravkov bosta prinesla novo orodje, s katerim bo mogoče iz operacijskega sistema odstraniti pet ključnih sestavnih delov, ki so še zdaj predmet številnih razprav - spletni brskalnik Internet Explorer, odjemalec za elektronsko pošto Outlook Express, predvajalnik Windows Media Player, program za kramljanje Windows Messenger in Microsoftovo različico javanskega navideznega stroja (JVM). Uporabniki in proizvajalci bodo na ta način lahko lažje prilagodili operacijski sistem za rabo z drugimi, konkurenčnimi izdelki.

Oba popravka prinašata še nekaj novosti - na primer orodje za iskanje in nameščanje popravkov prek interneta, ki lahko deluje povsem samodejno ali pa to opravlja ob vnaprej določenih časovnih intervalih. Pri Microsoftu so se s popravkom za Windows XP lotili tudi piratov - kdor uporablja nelegalno različico ne bo mogel namestiti popravkov, pa tudi posodobitve sistema ne bodo delovale več.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji