Objavljeno: 2.4.2002

Microsoft pripravlja novo različico storitev .Net

Čeprav še ni razvitega jasnega poslovnega načrta za spletne storitve, pripravljajo pri Microsoftu že drugo različico infrastrukture za spletne storitve .Net My Services, bolj znano pod razvojnim imenom Hailstorm. Kot razlagajo predstavniki Microsofta je prva testna različica infrastrukture, ki so jo predstavili oktobra, naletela na dober odziv pri razvijalcih programske opreme in storitev, vendar so ti zahtevali možnost, da bi te spletne storitve bilo mogoče gostiti in upravljati v omrežjih večjega števila ponudnikov storitev.

Kljub velikim vložkom v spletne storitve pri Microsoftu še nimajo jasne vizije razvoja tržišča, temveč nameravajo v prvi meri poskrbeti za infrastrukturo in preko servisa MSN pričeti ponujati tudi nekaj spletnih storitev. Sicer pa pričakujejo, da bodo razvijalci rešitev oplemenitili .Net My Services z lastnimi rešitvami in ponudbami, kar bi omogočilo razcvet spletnih storitev. Končna različica programske opreme .Net My Services, ki bo omogočala razvoj spletnih storitev, naj bi bila na voljo šele proti koncu letošnjega leta ali v začetku prihodnjega.

Dodatne težave za Microsoft pa predstavlja tudi pomanjkanje potencialnih uporabnikov spletnih storitev .Net My Services, saj so doslej govorili predvsem o uporabi spletnih različic storitev kot so pošiljanje sporočil in elektronske pošte ter uporaba skupnega koledarja, ki so sedaj mnogim domačim uporabnikom na voljo brezplačno, podjetja pa že imajo tako ali tako poskrbljeno za tako osnovno infrastrukturo. Kljub temu pri Microsoftu zagotavljajo, da bodo v roku enega leta na voljo zelo privlačne spletne storitve, ki bodo namenjene predvsem podjetjem.

Ob objavi napovedi nove različice .Net My Sevices so pri Microsoftu ponovno zatrdili, da nimajo namena postati edini ponudnik podatkovnega centra za storitve .Net My Services, temveč vidijo v tej vlogi predvsem telefonske operaterje, ponudnike dostopa do interneta in tudi razne korporacije, ki bodo podatkovne centre uporabljale zgolj za svoje potrebe. Čeprav bodo storitve .Net My Services delovale zgolj v različicah okolja Windows, bo do storitev in podatkov mogoče dostopati tudi preko naprav, ki ne uporabljajo Microsoftovih operacijskih sistemov.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji