Objavljeno: 6.6.2003

Microsoft pripravlja Project 2003

Microsoft zaključuje z razvojem nove različice programskega paketa za vodenje projektov Project 2003, ki bo nared sočasno s pisarniškim paketom Office 2003. S tem korakom so pri Microsoftu preskočili običajni dvoletni razvojni cikel, saj so današnjo različico Project 2002 začeli prodajati pred manj kot enim letom. Toda razvojna ekipa je imela s prihodom novih izdelkov, kot so Office 2003, Exchange 2003, Share Point Team Services 2003 in Windows Server 2003, imela dovolj izzivov, da so pohiteli in zagotovili tesno povezljivost. Obenem Project 2003 prinaša niz novosti, zlasti pri spletni rabi programa in nadzoru ter poročanju o poteku projektov.

Da bi podkrepili pripadnost programa širši družini pisarniških programov Office Systems, se bo novi izdelek imenoval drugače kot doslej. Za posamezne uporabnike bo izdelek nosil ime Microsoft Office Project 2003 Standard, za večje uporabnike pa bo nosil ime Microsoft Office Enterprise Project Management (EPM). Slednjega sestavljajo Project Professional, Project Server in spletni odjemalec Project Web Access. Program se tesno navezuje še na pakete SharePoint Team Services 2003, Outlook 2003 in Windows Server 2003, čeprav zna delovati tudi z drugimi različicami teh programov.

Ena pomembnejših novosti je integracija z odjemalcem Outlook 2003. Informacije o projektih so tako vidne in jih je mogoče popravljati kar v Outlookovem koledarju, zaradi česar ne potrebujejo za delo nobenega drugega odjemalca. Precej je izboljšana podpora za obvladovanje projektne dokumentacije, ki je prepuščena paketu SharePoint Team Services, zlasti kar se tiče sledenju različicam in varnosti.

V primerjavi s Projectom 2002 so dogradili orodja za delo s sredstvi, kjer lahko preprosteje izberemo iskano sredstvo iz nabora razpoložljivih, sledimo zasedenost sredstev in ljudi, odslej pa jih je mogoče tudi dodajati prek spletnega odjemalca in dodatno označevati, kdaj so sredstva dodeljena pogojno (če so recimo vezana na druge projekte). Za administracijo celotnega paketa je zdaj na voljo tesnejša povezljivost z Microsoftovimi orodji in imeniškim sistemom Active Directory. Cene paketa še niso določene.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji