Objavljeno: 29.5.2008

Microsoft razgrnil Windows 7

Tako kot pričakovano sta v intervjuju na konferenci All Things D Bill Gates in Steve Ballmer predstavila nekaj novosti, ki jih bo uvedel prihajajoči operacijski sistem Windows 7. Največji odmik v novo smer predstavlja uporabniški vmesnik, ki izkorišča prednosti na dotik občutljivih zaslonov in močno spominja na Microsoftovo podlago (Surface).

Tako se lahko uporabniki poslužujejo številnih gest z rokami, s katerimi lahko povečujejo, obračajo in vrtijo fotografije, na intuitiven način uporabljajo programsko opremo za delo z zemljevidi v treh razsežnosti in si poenostavijo številna druga opravila.

Tako je na spodnjem videu prikazana tudi uporaba programa Paint, v katerem lahko rišemo kar s prsti (vsemi 10 hkrati), med zabavnimi aplikacijami pa omenimo igranje pianina, ki je bistveno bolj realistično kot s konvencionalnim uporabniškim vmesnikom.

Osrednja pozornost je bila tako posvečena novemu vmesniku za na dotik občutljive zaslone, iz demonstracijskih videoposnetkov pa so razvidne tudi druge novosti. Windows 7 bo tako najverjetneje uvedel tudi prenovljeno vrstico Start, ki bo bolj podobna sidrišču (Dock) v Mac OS X, sicer pa sistem precej spominja na Visto. Končno različico novega Windowsa lahko pričakujemo čez leto in pol.

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji