Objavljeno: 10.10.2003

Microsoft razkriva načrte za poslovne programe

Microsoft je napovedal, da bo naslednjo veliko različico poslovnih informacijskih programov vezal na izid nove različice operacijskega sistema Windows. To pomeni, da bo treba počakati še dve leti do izida prvega kompleta programskih orodij, ki bo predstavljal konsolidacijo med današnjimi poslovnimi programi družb Great Plains in Navision.

Projekt, ki bo združil kar štiri družine izdelkov (Axapta, Navision, Great Plains in Solomon) se imenuje Project Green, v okviru tega pa bo nastala družina medsebojno povezanih orodij, ki bo pokrivala poslovne potrebe in funkcionalnosti za različne dele poslovanja in tipe podjetij. Že zdaj je znano, da bo Microsoft bolj kot doslej podprl proizvodna podjetja, ta katera načrtujejo tudi povsem nova orodja. Eno takih bo namenjeno planiranju povpraševanja in s tem proizvodnje ter zalog. Microsoft pa tudi tesno sodeluje z Autodeskom s ciljem povezave inženirskih orodij s poslovnim okoljem za proizvodna podjetja.

Microsoft pripravlja tudi internetno storitev Microsoft Business Network, s katero naj bi omogočali elektronsko izmenjavo podatkov, kot so naročila, dobavnice in zaloge. Storitev bo na voljo v obliki letne naročnine, ponujali pa jo bodo izbrani Microsoftovi partnerji. Ta storitev naj bi bila na voljo že v letošnjem letu. Kljub novim projektom pa so pri Microsoftu sporočili, da bodo posamezne programe iz programov Navision in Great Plains podpirali vsaj še do leta 2012, s čimer želijo zagotoviti kontinuiteto in zaščito obstoječih investicij pri strankah.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji