Objavljeno: 17.2.2006

Microsoft razkriva Office 2007

Microsoft je razkril nove podrobnosti in cene programov, ki bodo tvorili bogato zbirko z uradnim imenom Office 2007. Programi, ki so doslej nastajali pod delovnim imenom Office 12, so dobili zdaj dokončno podobo, znana pa je tudi cenovna struktura, število in vsebina paketov ter nabor strežnikov, ki so tesno povezani s pisarniško zbirko. Novo skupino programov Office 2007 bo tvorilo kar 34 različnih programov, strežnikov, storitev in orodij, od tega 13 povsem novih, ki doslej niso bili prisotni v Microsoftovi ponudbi.

Orodja bodo na voljo kar v sedmih različnih kompletih. Najcenejša različica bo Microsoft Home and Student 2007, ki nadomešča dosedanje različice za domačo rabo in izobraževalne ustanove. Vsebovala bo Word, Excel, PowerPoint, odstranili so Outlook, dodali pa OneNote. Cena bo 150 dolarjev, uporabljali jo bodo lahko trije člani družine, nadgradnje ne bodo možne.

Sledi Office Basic 2007, ki vsebuje Word, Excel in Outlook, namenjena pa bo samo ob nakupu z novimi računalniki, zato javna cena ni določena. Enako vsebino bo vsebovala tudi različica Office 2007 Standard, ki bo v redni prodaji za 400 dolarjev, oziroma 240 pri nadgradnji.

Korak višje je Office Small Business 2007, ki bo poleg tega, kar je v različici Standard imela še Outlook Business Contact Manager in Publisher, za ceno 450 dolarjev (nadgradnja 280 dolarjev). Office 2007 Professional je namenjen poslovni rabi, vsebovala bo Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access in Publisher. Cena 500 dolarjev (nadgradnje 330 dolarjev).

Nova je različica Office Professional Plus 2007, ki bo vsebovala poleg tega še odjemalca za trenutno sporočanje in telefonijo Office Communicator, Infopath ter podporo za dostopne pravice do vsebin (information rights), upravljanje obrazcev in vsebin prek centralnega strežnika. Na vrhu bo Office Enterprise 2007, ki bo tako kot Office Professional Plus na voljo samo strankam s pogodbami (Enterprise Agreeement, Open Value). Ta bo vsebovala poleg vsega še Infopath, OneNote in Office Groove 2007 (orodje za skupinsko delo P2P).

Večina programov bo na voljo za nakup tudi individualno, poleg tega pa bodo na voljo še programi Project Standard 2007 (600 dolarjev), Project Professional 2007 (1000 dolarjev), Visio Standard 2007 (260 dolarjev), Visio Professional 2007 (600 dolarjev) in povsem novo orodje Office SharePoint Designer 2007 (300 dolarjev) namenjeno oblikovanju dveri s strežnikom SharePoint, ki temelji na programu FrontPage.

S tem pa seznam novosti še ni končan. Poleg orodij za končne uporabnike bo v družini Office 2007 kar pet različnih strežnikov. Prvi je Office Forms Server 2007, ki bo omogočal nadzor in upravljanje nad obrazci, ki jih bo mogoče izpolnjevati prek spletnega vmesnika. Office Groove Server 2007 je namenjen strežbi odjemalcem za skupinsko delo. Sledi Office 2007 Project Server 2007, namenjen skupinskemu upravljanju projektov. Na voljo bo tudi zmogljivejša različica Project Portfolio Server 2007, ki bo vseboval tudi vpogled v druge podatke in portfelje. Office SharePoint Server 2007 pa je nova različica portalskega strežnika, ki zdaj združuje dosedanji SharePoint Server in orodja za upravljanje z vsebinami (Content Management Server).

Kot je že znano, bo Microsoft vsebine in orodja iz družine Office 2007 dopolnjeval tudi z različnimi spletnimi storitvami, nekatere od teh pa bodo na voljo v storitvi Office Live. Microsoft načrtuje, da bo družino izdelkov Office 2007 objavil v tretjem četrtletju 2006. Pred tem bo spomladi na voljo še druga razvojna različica s končno podobo (Beta 2) in nekaj kandidatov za objavo (RC) v teku poletja.

http://www.microsoft.com/office/preview

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji