Objavljeno: 23.4.2003

Microsoft s skoraj 8 milijardami dolarjev v četrtletju

Kljub gospodarski krizi, ki še naprej močno omejuje uspešnost računalniške industrije, je Microsoft zabeležil še eno nadvse pozitivno četrtletje. V prih treh mesecih leta 2003 so tako prodali za okoli 7,84 milijarde dolarjev izdelkov in storitev, kar je 8% bolje kot v letu 2002. Skupno so imeli za 2,79 milijarde dolarjev dobička, kar je tudi zelo dober rezultat.

Pri uporabniških programih so dosegli 9-odsotno rast, pri strežnikih pa je bilo prodanih kar za 21% več izdelkov kot v letu 2003. Kljub sodnim sporom in pritožbam uporabnikom pa podatki kažejo, da se večina velikih strank še naprej odloča za večletne pogodbe za nakup in uporabo izdelkov. Microsoft pa za naslednja četrtletja napoveduje še večjo rast, saj naj bi prav v drugem in tretjem četrtletju predstavili niz novih izdelkov, med katerimi najdemo novi strežniški operacijski sistem Windows Server 2003, pisarniški paket Office 2003, razvojno orodje Visual Studio .NET 2003 in poštni strežnik Exchange Server 2003.

Microsoft je sočasno tudi objavil, da je dosegel poravnavo s skupino potrošnikov, ki je na Floridi pred časom proti družbi vložila tožbo zaradi domnevnega monopolnega obnašanja in zlorabe moči za nepravično zaračunavanje licenčnin. Microsoft bo moral za poravnavo odšteti 202 milijona dolarjev v kuponih za nakup računalniške opreme poljubnih proizvajalcev, kar bodo razdelili med tožnike v tej državi.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji