Objavljeno: 16.3.2008

Microsoft stavi na poslovne rešitve

Microsoft se vse bolj usmerja na področje poslovnih informacijskih rešitev, kar so ponazorili s strategijo in nekaterimi novimi izdelki, ki bodo prišli na vrsto v letošnjem letu. Prvi mož družbe Microsoft, Steve Balmer je na konferenci Convergence 2008 napovedal, da je družina izdelkov Dynamics za Microsoft strateškega pomena in nameravajo v bodoče vanjo največ vlagati, še posebej v primeru, da napovedan prevzem družbe Yahoo ne bi bil uspešen.

Microsoft je ob tem najavil razširitev dolgoročnega zavezništva s podjetjem EDS, vodilnim ponudnikom tehnoloških storitev, ki bo še okrepilo prisotnost rešitev Microsoft Dynamics CRM v klicnih centrih srednjih in največjih podjetij. EDS bo vključil rešitve Microsoft Dynamics CRM v središče svoje globalne ponudbe za upravljanje odnosov s strankami. Razširjeno zavezništvo vključuje skupen razvoj rešitev, trženje in prodajo. Hkrati so objavili, da bodo naročniške storitve na zahtevo Microsoft Dynamics CRM Live široko dostopne letos spomladi.

Udeleženci so se lahko seznanili tudi z novimi možnostmi programske opreme Microsoft Dynamics AX 2009 (razvojno ime AX 5.0), ki bo na voljo v prvi polovici letošnjega leta. Najnovejša različica je namenjena srednje velikim podjetjem, olajšala pa bo upravljanje skladnosti z zakonodajnimi zahtevami, poenostavila procese in okrepila delo med lokacijsko razpršenimi zaposlenimi ter poslovnimi enotami. Analitiki sicer ugotavljajo, da preprosta uporaba ostaja glavna skrb organizacij, ki uvajajo poslovno informacijske sisteme. Zato je skupina za uporabniško izkušnjo pri programski opremi Microsoft Dynamics skupaj s študenti Univerze za informacijske tehnologije v Kopenhagnu razvila metodologijo Feel IT, namenjeno raziskovanju odzivov uporabnikov na zasnovo programske opreme.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji