Objavljeno: 26.2.2004

Microsoft testira Virtual Server

Microsoft je objavil prvo javno razvojno različico bodočega programskega paketa Virtual Server, ki omogoča izvajanje navideznih računalnikov v okolju Windows. Izdelek, ki naj bi bil predstavljen že konec lanskega leta, bo predvidoma nared še pred poletjem, nosil pa bo oznako Virtual Server 2004. Izdelek je Microsoft še v fazi razvoja pridobil ob nakupa tehnologije družbe Connectix, prvi izdelek, Virtual PC 2004 pa je že v prodaji.

Čeprav se zdi, da je Virtual Server 2004 neposredni tekmec s strežniškimi izdelki družbe VMware, je Microsoft ubral drugačno pot. Virtual Sever 2004 je predvsem sredstvo, s katerim naj bi Microsoft prepričal stranke za hitrejšo migracijo na strežniški sistem Windows 2003 Server, zlasti v primerih, ko stranke potrebujejo možnost izvajanja programov za okolja Windows NT in Windows 2000. V takih primerih naj bi programi delovali pod okriljem Virtual Severja. VMware po drugi strani cilja na polno virtualizacijo, kar pomeni tudi konsolidacijo več navideznih strežnikov na večprocesorskih strojnih strežnikih, torej korak višje.

Microsoft je poleg tega v Virtual Server 2004 vgradil nekatere omejitve. Čeprav bo izdelek lahko poganjal različne operacijske sisteme, tudi Liunux, bo Microsoft celoto optimiziral za programska okolja Windows. Tudi tehnična podpora bo na voljo zgolj za navidezne računalnike z Microsoftovimi operacijskimi sistemi. Cena izdelka še ni znana.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji