Objavljeno: 30.8.2004

Microsoft vnovič spreminja Longhorn

Ker želijo, da bi bila naslednja različica operacijskega sistema Windows "Longhorn" na voljo v letu 2006, so se pri Microsoftu dokončno odločili okrniti prvotne načrte glede vključenih tehnologij. Longhorn naj bi vseboval tri pomembne elemente: povsem nov datotečni sistem WinFS, nov grafični uporabniški vmesnik Avalon in spletno infrastrukturo Indigo, ki bo omogočala izvajanje spletnih storitev neposredno v operacijskem sistemu.

Zdaj je že povsem jasno, da WinFS ne bo del paketa Longhorn, v času dokončne objave novega operacijskega sistema pa ga bodo prestavili šele v preizkusno gazo. Avalon in Indigo bosta na voljo z Longhronom, vendar je novost, da bo Microsoft sočasno z novim operacijskim sistemom oba modula ponudil tudi za uporabnike sedanjih okolij Windows XP in Windows Server 2003.

Longhorn tako ni le največji in najdražji operacijski sistem v zgodovini, temveč tudi tisti, za katerega je bil potreben najdaljši razvoj, saj se še nikoli ni zgodilo, da bi Microsoft imel tako veliko obdobje med dvema različicama operacijskega sistema. Projekt je bil sprva napovedan za konec letošnjega ali začetek naslednjega leta, vendar so datum izida morali kar nekajkrat prestaviti. Zdaj je spremenjena tudi vsebina.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji