Objavljeno: 1.7.2003

Microsoft Windows 2000 SP4 in gonilnik iSCSI

Microsoft je predstavil četrti komplet popravkov za operacijski sistem Windows 2000, objavil pa je tudi končno različico dolgo pričakovanih gonilnikov iSCSI za dostop do omrežnih pomnilniških sistemov. Windows 2000 Service Pack 4 vsebuje čez 650 popravkov, vendar ne dodaja novih funkcionalnosti, kot so to prinesli prejšnji kompleti popravkov. Pri Microsoftu trdijo, da so na ta način lahko še bolj temeljito preizkusili popravke, ki se dotikajo vseh segmentov, zlasti pa varnosti. Windows 2000 SP4 prinaša tudi popravke za Internet Explorer 5.01 (SP4) in Outlook Express 5.5 (SP2).

Pri Microsoftu novi komplet popravkov označujejo kot >>priporočen<<, vendar ne nepogrešljiv, saj je večina popravkov bila že doslej na voljo. Komplet je na voljo brezplačno na Microsoftovih spletnih straneh, velikost datoteke za prenos pa se giba od 15 oziroma 27,5 MB (delovne postaje) do 129 MB (omrežna različica za vse sisteme).

Sočasno je Microsoft na spletu objavil tudi dokončne različice gonilnikov za povezave iSCSI, ki strežnike (pa tudi delovne postaje) povezuje z omrežnimi pomnilniškimi sistemi prek navidezne SCSI povezave, pri čemer prenos podatkov poteka prek standardnega omrežja ethernet. Novi gonilnik deluje v okoljih Windows 2000 in Windows Server 2003, pa tudi v namiznem operacijskem sistemu Windows XP, kar pomni, da lahko tudi končni uporabniki dostopajo do skupnih omrežnih pomnilniških sredstev na tak način. Sočasno so pri Microsoftu pričeli s certifikacijo strojnih izdelkov, ki bodo nosili oznake "iSCSI Designed for Windows".

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji