Objavljeno: 20.4.2010

Microsoft Windows Intune upravlja računalnike v oblaku

Microsoft je predstavil novo spletno storitev, ki omogoča upravljanje osebnih računalnikov podjetja ne glede na to, kje se nahajajo, če le imajo dostop do interneta. Novo orodje Windows Intune, trenutno še v razvojni različici, v celoti deluje v internetnem oblaku in ponuja upravljanje računalnikov na daljavo, nameščanje posodobitev ter vpogled v nastavitve enega ali skupine računalnikov.

Windows Intune je namenjen podjetjem z manj kot 500 računalniki in nadomešča niz dosedanjih programov, kot so Windows Server Update Services in do neke mere celo protivirusne programe, kot so Microsoft ForeFront in Windows Security Essentials s katerima deli isto jedro za zaščito pred virusi.

Upravitelji osebnih računalnikov v podjetju lahko dostopajo do informacij na odjemalcih in prožijo aktivnosti iz preproste spletne konzole narejene na platformi Silverlight, kar olajša uporabo zgolj s spletnim brskalnikom. Intune omogoča celo daljinski dostop do osebnih računalnikov uporabnikov v primeru, da ti potrebujejo pomoč. Prikazati zna podrobnosti o strojni opremi in nameščenih programih, ter skupinsko vodenje in spreminjanje lokalnih politik. V primerjavi z orodjem System Center Configuration Manager pa ne zna nameščati novih programov ali celotnih operacijskih sistemov na daljavo. Windows Intune podpira računalnike z operacijskimi sistemi od Windows XP SP2 dalje.

Končna različica bo nared predvidoma do konca leta, tedaj pa bo tudi znano, kako bo Microsoft tržil storitev. Znano pa je, da bodo stranke dobile možnost pravice za nadgradnjo na Enteprise različico operacijskega sistema Windows 7 kot tudi orodja danes združena v paket Microsoft Desktop Optimization Pack, do katerega imajo pravico dostopati kupci pogodb Software Assurance.

http://www.microsoft.com/online/windows-intune.mspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji