Objavljeno: 19.7.2002

Microsoft Windows XP Media Center Edition

Microsoft je najavil uradno ime za novo izvedbo sistema Windows XP, ki bo namenjena rabi v računalnikih za domačo napravo in hibridnih napravah, ki združujejo domačo zabavno elektroniko in računalnik. Projekt, ki je nastajal pod delovnim imenom Freestyle bo dobil uradni naziv Windows XP Media Center Edition, predvsem pa bo vseboval nov uporabniški vmesnik, kot dodatek obstoječemu, s katerim ga bo mogoče lažje uporabljati kot krmilni modul za domačo zabavo.

To pomeni med drugim, da bo mogoče sistem, oziroma njegove poglavitne dele, kot so večpredstavni predvajalniki, krmiliti z daljinskim upravljavcem. Na ta način bo mogoče poslušati glasbo, tudi prek internetnih radijskih postaj in drugih virov, gledati filme in iskati podatke, na primer o TV sporedu ali prebirati novice. Filme in glasbo bo mogoče snemati in na ta način disk v računalniku uporablhati kot digitalni videorekorder. Microsoft na ta način želi okolje Windows približati načinu rabe, ki smo ga vajeni z domačimi televizorji, ti pa bodo tudi poglavitna izhoda enota za prikaz podatkov.

Windows XP Media Center Edition je že peta izvedba sistema Windows XP, ki jo sestavljajo še različica za domačo rabo Home Edition, profesionalna različica Professional Edition, različica za peresnike TabletPC Edition in različica za vgradne sistem Emedded Edition. Microsoft pričakuje, da bo nova različica na voljo v izdelkih nekako pred koncem leta, tik pred dobičkonosnimi prazniki. Operacijski sistem ne bo moč kupiti posebej, ampak bo dobavljiv samo z novo strojno opremo. Novi večpredstavni sistemi naj bi stali med 1.000 in 2.000 dolarji.

http.//www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji