Objavljeno: 9.9.2002

Microsoft Works Suite 2003

Microsoft je predstavil novo različico programskega paketa Works Suite 2003, ki vključuje urejevalnik besedil, preglednico in druge module, pretežno za domačo rabo. Izdelek je namenjen vsem tistim, ki jih zanima zgolj osnovne delo z računalnikom, vendar jim večji paket Office XP zaradi visoke cene ni zanimiv. Pri Microsoftu so obenem poskrbeli, da je komplet Works cenovno bolj privlačen kot nakup posameznih izdelkov v paketu. Works je tako cenejši, kot če bi uporabnik kupil urejevalnik Word 2002 (tudi del paketa Office XP) kot samostojen izdelek.

Nova različica ima nekatere zanimive spremembe, kot je novo osnovno okno, v kateremu uporabnik svoj koledar, spisek opravil, obenem pa lahko zažene posamezne module paketa. Poleg samih programov lahko v istem oknu poženemo tudi razne spletne storitve, kot so elektronske trgovine, strani z informacijami in tako dalje. Za lažje delo s paketom ima Works 2003 kar 400 različnih predlog (od tega 150 novih), ki omogočajo vse od izdelave poročila, do izdelave družinskega albuma. Zanimive so nove predloge, ki omogočajo projektno vodenje domačih opravil.

Poleg osnovnega paketa, ki vključuje urejevalnik besedil, preglednico, podatkovno bazo, koledar in imenik, so v paketu Works Suite 2003 še drugi Microsoftovi programi. Sem sodijo enciklopedija Encarta Standard 2003, paket Money 2003, slikarski program Picture It! Photo 7.0, že omenjeni Word 2002 in elektronski zemljevid Streets & Trips 2002. Priporočena cena izdelka je v ZDA 109 dolarjev, čeprav ga prodajajo že za precej manj, ponekod samo za 65 dolarjev. Za primerjavo - osnovna različica paketa Office XP stane v ZDA 400 dolarjev, pa tudi najcenejša za izobraževalne namene je še vedno dvakrat dražja - 128 dolarjev.

Izdelek prihaja na trg ravno v času, ko sta se pomena partnerja, Hewlett Packard in Dell, odločila v svojih računalnikih prilagati izdelek konkurenčnega podjetja (Corel WordPerfect Productivity Pack). Microsoft je paket Works Suite namreč v zadnjih letih prodajal pretežno prek OEM partnerjev, ki so program prilagali svojim računalnikom za domačo rabo, kot (navidezno) brezplačni dodatek ob operacijskem sistemu Windows. Kljub temu, da je izdelek Microsoft objavil šele v začetku septembra, je Works Suite 2003 že na prodajnih policah v ZDA, kmalu pa tudi drugod. Priznati pa je treba, da je paket priljubljen zlasti v ZDA, medtem ko drugod ni dosegel tovrstnega uspeha.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji