Objavljeno: 28.10.2004

Microsoft za varno trenutno sporočanje

Microsoft bo decembra objavil novo različico strežnika Live Communications Server 2005, ki bo omogočala šifriranje sporočil pri trenutnem sporočanju in povezavo na javne sporočilne sisteme. Novi strežnik bo na ta način omogočal varne pogovor z odjemalci za trenutno sporočanje v okviru podjetja ali med podjetji. Šifriranje sporočil bo omogočalo uporabo sistema prek običajnih povezav in požarnih zidov, za to ne bo treba uporabljati povezav VPN ali drugih metod za zaščito komunikacije.

Live Communications Server 2005 prinaša tudi druge novosti, med katerimi je najbolj pomembna boljša podpora za ugotavljanje prisotnosti uporabnika na specifičnem delovnem mestu, kar je tudi osnova za inteligentno usmerjanje prometa in komunikacij v omrežju. Tesnejša bo povezava s paketom Office 2003, zlasti pa programom Outlook, s pomočjo katerega bo lažje tudi upravljati druge tipe komunikacij, kot so telefonski pogovori.

Novi strežnik bo prvič omogočal povezavo tudi na konkurenčne sisteme za trenutno sporočanje, v prvi vrsti Yahoo in America Online. To bo mogoče opraviti z dodatki, ki bodo plačljivi posebej, na voljo pa bodo nekoliko kasneje, predvidoma v prvi polovici leta 2005. Microsoft bo strežnik tudi agresivno tržil, saj obljubljajo ceno 750 dolarjev na strežnik.

Microsoft razvija tudi novega odjemalca za trenutno sporočanje z delovnim imenom "Istanbul", ki bo tesno povezan s paketom Live Communications Server 2005. Po videzu bo podoben dosedanjim odjemalcem Windows in MSN Messenger, vendar bo omogoča številne nove funkcije, kot so sinhronizacija podatkov s koledarjem v Outlooku, zlasti za rezervacije sestankov s trenutnim sporočanjem ter možnost povezave govornih klicev na telefonske aparate.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji