Objavljeno: 27.8.2010

Microsoft že prenavlja Office Web Apps

Microsoft je le dobra dva meseca po predstavitvi paketa Office 2010 in pripadajoče spletne različice pisarne že pripravil večji komplet novih funkcionalnosti za spletni Office Web Apps. S tem dokazujejo, da nameravajo v bodoče spletno različico "lahkih" pisarniških programov nadgrajevati precej bolj pogosto, kot namizne različice. Hkrati je to odraz boja na daljavo s spletnimi tekmeci, v prvi vrsti Google Apps.

Razvijalci so spletne programe vgradili nekatere od najbolj iskanih izboljšav s strani prvih uporabnikov. Word je tako dobil možnost tiskanja v načinu, ko dokumente urejamo. Doslej je bila ta funkcija dostopna le v oglednem načinu delovanja.

Excel je dobil precej bolj zmogljivo orodje za vstavljanje, spreminjanje in nastavljanje grafikonov v preglednice, ki močno spominja na tistega iz namizne različice paketa Office 2010. Mnogim bo prav prišla možnost samodejnega zapolnjevanja celic z vrednostmi.

Spletni PowerPoint je dobil dostop do zbirke sličic, ki so na voljo v okviru portala Office.com. Uporabniki lahko tako zdaj izbirajo med več kot 200.000 sličicami iz različnih področij. Precej bolj dodelan je tudi izbor grafične teme za ozadje predstavitev.

Sočasno z novimi različicami je Microsoft izboljšal tudi spletno storitev Docs, ki omogoča povezovanje pisarniških dokumentov z družabnim omrežjem Facebook. Dokumentom zdaj lahko dodajmo oznake (tage), ki omogočajo lažjo klasifikacijo in kasnejše iskanje. Nova je tudi možnost iskanja po Facebooku s pomočjo imena, spletnega mesta ali oznake. Dodelali so še uporabniški vmesnik, ki je zdaj bolj pregleden in hkrati poenostavljen.

http://office.microsoft.com/en-us/web-apps/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji