Objavljeno: 23.8.2002

Microsoft že pripravlja novo različico VS.NET

Kljub temu, da so pri Microsoftu novo razvojno okolje Visual Studio .NET začeli prodajati šele pred nekaj meseci, napovedujejo že naslednjo različico, ki nastaja pod delovnim imenom Everett. Čeprav ne gre za tako veliko osvežitev, kot pri prvotni različici paketa VS.NET, bo novo razvojno okolje kljub temu vsebovalo pomembne novosti, s katerimi naj bi lažje in bolje pisali programe za prihajajoče strežnike Windows .NET Server in naslednjo različico SQL Serverja z delovnim imenom Yukon.

VS.NET >>Everett<< bo povrh vsega vseboval nekoliko osveženo ogrodje .NET Framework, podporo za razvoj programov za ročne računalnike in pametne telefone, vključili pa bodo tudi nedavno objavljeni prevajalnik za javanske programe Visual J#. Microsoft z novim paketom skuša dodatno spodbudit razvoj rešitev za arhitekturo .NET, ki za zdaj ni dosegla priljubljenosti in razširjenosti, ki so jo pričakovali. Poleg tega se s tem posredno želijo zavarovati pred drugimi ponudniki orodij za izdelavo spletnih storitev, kot so BEA, Oralce, IBM in Sun.

S tem pa načrtov še ni konec. Za konec naslednjega leta pri Microsoftu načrtujejo drugo veliko nadgradnjo paketa VS.NET, ki bo najbrž sočasna s predstavitvijo novega podatkovnega strežnika SQL Server >>Yukon<<. Poleg tega bo ta različica vsebovala nova vizualna razvojna orodja ter nov način podatkovnega hranjenja, ki ga bo prinesel projekt Yukon. Obljubljajo tudi boljša orodja za izdelavo najzahtevnejših korporacijskih programov. Tretja revizija paketa VS.NET pride nato na vrsto leta 2004, sovpadla pa bo s prihodom nove velike različice operacijskega sistema Windows, ki ga razvijajo pod delovnim imenom Longhorn. Danes že ni več skrivnost, da bo Windows >>Longhorn<< vseboval podatkovne funkcije iz projekta >>Yukon<< in precej prenovljen uporabniški vmesnik.

http.//www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji