Objavljeno: 16.8.2004

Microsoft želi dobiti boj proti nezaželeni pošti

Microsoft se je odločil močno podpreti nov način za avtentikacijo elektronskih sporočil Sender ID, okoli katerega želi tudi zbrati močno koalicijo podpornikov. Sender ID je nov način za preverjanje avtentičnosti elektronskih sporočil s preverjanjem IP domen, iz katerih izhajajo. Sestavljen je iz tehnologije Caller ID, ki so jo razvili pri Microsoftu in sistema Sender Policy Framework družbe Pobox.com, obljublja pa drastično zmanjšanje ali celo odpravo nezaželenih sporočil in zlorab prek elektronske pošte.

Microsoft je okoli predloga zbral koalicijo ESPC (E-Mail Service Provider Coalition), ki združuje čez 80 podjetij. Predlog so podprli tudi pomembni subjekti na področju elektronske pošte in elektronske varnosti, kot so Cloudmark, DoubleClick, IronPort Systems, Sendmail, Symantec, Tumbleweed in VeriSign. Predlog so poslali tudi organizaciji IETF, ki ocenjuje, ali bi Sender ID lahko postal eden od temeljnih internetnih standardov. Kajti le splošna podpora in uporaba standarda lahko prinese želene rezultate.

Sender ID pa ni edina alternativa za boj proti poplavi neuporabne pošte. America Online (AOL) tako preizkuša sistem z imenom Sender Permitted From (SPF), ki tesno sodeluje z domenskimi strežniki. SPF naj bi bil združljiv s sistemom Sender ID. Yahoo pa že nekaj časa preizkuša alternativo z imenom DomainKeys za svoj sistem Yahoo Mail. Vsi trije pobudniki pa že sodelujejo, da bi vsi različni sistemi sodelovali drug z drugim in omogočili nemoten pretok pravih sporočil.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji