Objavljeno: 23.10.2002

Microsoft zopet z rekordnim prihodkom

Microsoft je v prvem četrtletju svojega fiskalnega leta dosegel prihodek 7,75 milijarde USD, kar je 26-odstotno povečanje v primerjavi z dohodkom v istem četrtletju v letu 2001. Čisti dobiček podjetja je znašal 2,73 milijarde USD, uspešne poslovne rezultate pa pripisujejo dobri prodaji operacijskega sistema Windows XP, pisarniške zbirke Office XP in strežnikov .NET Enterprise Servers.

Prodaja operacijskega sistema Windows XP je pripomogla k 33-odstotni rasti prihodkov, pri čemer je poslovna različica operacijskega sistema predstavljala 63 odstotkov prodaje vseh operacijskih sistemov. Od predstavitve operacijskega sistema je bilo prodanih že 67 milijonov licenc na novih računalnikih in v trgovinah.

Prihodek s področja strežnikov je zrasel za 14 odstotkov, kar je posledica dobre prodaje vseh strežniških sistemov, predvsem operacijskega sistema Windows 2000 Server in podatkovnega strežnika Microsoft SQL Server 2000. Dobršen del zaslug za ugodne poslovne rezultate prinaša tudi nov licenčni model, ki ga je Microsoft začel uveljavljati poleti in je od velikih družb zahteval obnovitev ali sklenitev novih pogodb.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji