Objavljeno: 8.5.2006

Microsoftov in SAP-jev Duet

Leto dni po najavi tesnejšega partnerstva sta Microsoft in SAP predstavila prvi rezultat sodelovanja, ki omogoča povezovanje pisarniškega paketa Microsoft Office in poslovnih informacijskih sistemov SAP. Izdelek, ki je nastajal pod delovnim imenom projekt Mendocino, ima kot končni izdelek ime Duet, omogoča pa dvosmerno izmenjavo informacij med programi paketa Office in različnimi moduli ter podatki sistema mySAP ERP. Z novim dodatkom naj bi uporabniki precej poenostavili in pospešili nekatere poslovne procese, ki vključujejo obe programski platformi.

Duet omogoča boljše spremljanje finančnih poročil in proračuna, ki ga ima posameznik ali delovna skupina, nudi dvosmerno sinhronizacijo med koledarjem v Outlooku in moduli, s katerimi obračunavamo porabljeni čas za aktivnosti v okviru modulov sistema SAP. Na podoben način je mogoče tudi povezati Office in modul za kadrovsko evidenco, kjer lahko preprosto vzpostavimo proces zahtevkov in potrjevanj za odsotnost (dopuste). Tudi sicer Duet omogoča preprost dostop do podatkov iz modul HR v programu SAP, uporabniki pa lahko podatke pregledujejo v znanem okolju paketa Office.

Partnerja sta hkrati z objavo Dueta najavila, da se razvoj paketa pospešeno nadaljuje. Že v drugi polovici leta naj bi objavili osvežitev paketa, s katerim bodo povezali še širši nabor izdelkov, med katerimi mySAP ERP in module mySAP Business Suite za upravljanje odnosov s strankami (CRM) in dobavitelji (SRM). Specifično želijo z novo različico poenostaviti in avtomatizirati nekatere procese, med katerimi so proces kadrovanja, potni nalogi, poslovno poročanje, upravljanje nabave in prodaje. Na ta način naj bi Microsoft Office postal vse bolj dejavni odjemalec za podatke in procese v sistemih SAP in v določenih primerih celo nadomeščal sam odjemalec SAP za uporabnike, ki ne potrebujejo vseh funkcionalnosti. Nova različica bo podpirala tudi več jezikov, novo različico paketa mySAP ERP in Office 2007.

http://www.duet.com

http://www.microsoft.com

http://www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji