Objavljeno: 15.6.2010

Microsoftov Natal je postal Kinect

Microsoft je na predvečer konference E3 razkril dokončno podobo izdelka z dosedanjim delovnim imenom Natal, ki omogoča krmiljenje video iger zgolj s premikanjem telesa. Končni izdelek bo nosil ime Kinect for Xbox 360, omogoča pa zaznavanje premikanja oseb in s tem interakcijo z igrami na zaslonu.

Kinect bo v prodaji v ZDA od 4. Novembra, cena pa za zdaj uradno še ni znana. Po nekaterih informacijah naj bi znašala nekje med 100 in 150 dolarji, s čimer bi bili konkurenčni tekmecem, kot sta Nintendo Wii in prihajajoči dodatek za Sony PlayStation imenovan Move. Kinect bo na voljo kot dodatna periferna enota, ki jo postavimo pred ali na televizor. Z vgrajenimi tipali zna razpoznati položaj in gibanje oseb v prostoru. Vgrajeno ima tudi video kamero in motorizirano podnožje. Prva bo omogočala take stvari, kot so video pogovori, motoriziran podstavek pa lahko sledi igralcu tudi, ko ta ni v kadru.

Microsoft je sočasno z Kinectom predstavil tudi prvih šest iger za Xbox 360, ki bodo podpirale novo periferno enoto. Do začetka prodaje naj bi drugi proizvajalci skupno predstavili vsaj še 15 dodatnih naslovov. Odmevni naslovi, kot so Star Wars in Forza Motorsport pa bodo nared šele v letu 2011. Kinect pa ne bo primeren samo za igre, saj bo mogoče s kretnjami krmiliti tudi druge funkcije, kot je na primer predvajalnik filmov in drugih večpredstavnih datotek.

Microsoft je tudi presenetil javnost z najavo posodobljene igralne konzole Xbox 360, ki ima novo, še bolj elegantno obliko in predvsem 250 GB velik disk. Cena v ZDA znaša 300 dolarjev.

http://www.xbox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji